Uutiset

Kauppakeskus Mall of Triplalle korkeimman tason LEED Platina -sertifikaatti

Lokakuussa Helsingin Pasilassa ovensa avaavalle kauppakeskus Mall of Triplalle myönnettiin korkein, LEED Platina -tason kansainvälinen ympäristösertifiointi. Näin siitä tuli liikkeiden määrän perusteella mitattuna Suomen suurin ja korkeimmat LEED-pisteet saavuttanut kauppakeskus.

Platinatason LEED®-ympäristösertifikaatin saamisessa avainasemassa olivat kauppakeskuksen laajamittaiset energiatehokkuutta parantavat ja ympäristöä säästävät rakentamisen ratkaisut. Tavalliseen uudisrakennukseen verrattuna Mall of Triplan energiankulutus ja vedenkulutus ovat noin 40 % alhaisemmat, mikä säästää ympäristön lisäksi myös kustannuksia. Kauppakeskuksen LEED-luokituksessa keskeistä oli myös kauppakeskuksen sijainti Pasilan erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen tuntumassa. Erityistä huomiota kiinnitettiin myös hulevesien käsittelyyn, sisäilman puhtauteen sekä viherkattotilan laajuuteen.

Me Green Building Partnersilla vastasimme hankkeen LEED-luokituksen laatimisesta. Onnittelut vielä Mall of Triplalle! Tällaisissa hankkeissa on hienoa olla mukana!

 

Lue lisää aiheesta YIT Oyj:n 23.09.2019 julkaisemasta lehdistötiedotteesta