Referenssi

Green Building Partnersin toimisto

Green Building Partnersille myönnettiin vuonna 2018 Pohjoismaiden ensimmäinen ihmisten terveyttä ja hyvinvointia edistävien toimistojen WELL-sertifikaatti.

International Well Building Instituten hallinnoima WELL-standardi on vuonna 2014 kehitetty kiinteistöalan luokitus, joka perustuu alan johtavaan tutkimukseen. Sen tavoitteena on luoda tiloja, jotka tutkitusti edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia.

Toimistotilat sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäessä 60-luvulla rakennetussa toimistorakennuksessa, Kutomo Business Parkissa. Yrityspuistolla on toimisto/teollinen historia, mutta kaikki rakennukset ovat nykyisin täysin modernisoituja ja ajanmukaisesti varusteltuja.

Suurimmat muutokset toimistolla tehtiin liittyen sisäilmaan, luontoelementteihin ja valoon. Sisäilmaa parannettiin mm. valitsemalla vähäpäästöisiä ja käytettyjä huonekaluja, parantamalla ilmanvaihtoa, vähentämällä siivouskemikaaleja sekä tuomalla tiloihin sisäilmaa puhdistavia ja ilmankosteutta optimoivia Naava-älyviherseiniä. Naavat lisäsivät myös vihreän luonnon määrää toimistolla, mikä on yksi olennainen osa WELL-standardia. Lisäksi valon määrää ja muokattavuutta lisättiin. Työntekijöiden liikkumista ja aktivoitumista työpäivän aikana helpotettiin mm. lisäämällä jumppakeppejä ja tarjoamalla sähköpöydät kaikille työntekijöille.